пятница, 1 февраля 2013 г.

Засідання клубу «Ерудит»


    31 січня 2013 року відбулось чергове засідання клубу «Ерудит» гімназії, яке було частиною науково-практичного семінару «Аксіологічний  потенціал урочної та позаурочної діяльності вчителів  фізики і математики». 
        Після теоретичної частини   конференції її учасникам було представлено  засідання клубу з такою повісткою дня:
1.    «Пам’ятні дати» - до 370-річчя з дня  народження  І.Ньютона.
2.    Захист учнівського проекту «Чарівний світ «Золотого перерізу»».
Відкрив засідання  клубу «Ерудит» його  керівник Бойко  М.П.
По першому питанню з коротенькою інформацією виступили  члени клубу Голуб Юлія та Порохня Тетяна. Вони коротко розповіли про основні факти життя  великого вченого.
     Керівником  проекту була вчитель математики Максименко Зоя Василівна. В рамках захисту проекту  виступили різні вікові  групи  учнів: від учнів 5-х класів до учнів 11-х класів, які  з різноманітних тем  показали  присутнім роль та  наявність золотої пропорції, золотого перерізу  в різноманітних  сферах навколишнього життя : в природі , мистецтві , архітектурі, живописі, поезії , геральдиці. Учні довели і показали, що все оточуюче є таким прекрасним завдяки тому, що світ являє собою якесь пропорційне ціле – він підкоряється закону золотого перерізу.
     Захист проекту відбувався в цікавій формі . Всі присутні із задоволенням сприймали такий різноманітний та захоплюючий матеріал.
     По закінченню засідання всі учасники клубу  частували  яблука з такими напутніми словами : «Пригощайтесь яблуком і нехай воно спонукає вас , як колись Ньютона , до нових досліджень та відкриттів».  
Керівник клубу «Ерудит» Бойко Микола Пилипович, вчитель фізики та інформатики, старший вчитель

Комментариев нет:

Отправить комментарий